IKEA lamp doodt peuter

IKEA SmilaU kent de gekleurde kinderlampen van de IKEA wellicht wel welke verkrijgbaar zijn in diverse vormen en heldere kleuren. Deze lampen hebben zoals de meeste lampen een snoertje waaraan de aan-/uitschakelaar zit. Veel ouders die zo’n lamp ophangen in de kamer van hun kindje denken er niet bij na dat een jong kindje nog niet weet wat gevaarlijk is. Als zo’n lampsnoer binnen het handbereik van het kindje hangt zal hij/zei proberen om het te pakken. Dat is precies wat er gebeurd is met een 16 maanden oude peuter, ergens uit Europa (IKEA wil niet zeggen uit welk land de peuter komt afkomstig is, de reden hiervoor is niet gegeven).

 

Doordat de peuter het snoer van de lamp te pakken kreeg ging de peuter er mee spelen en even later had het kindje het snoer om zijn/haar nek gekregen en kon dat niet meer los krijgen. De peuter kreeg hierdoor geen lucht meer en overleed in het ledikantje. Om dergelijke tragische ongevallen tegen te gaan kunnen alle mensen die een Smila lamp bij de IKEA hebben gekocht een service setje ophalen welke helemaal gratis is. Met dit service setje kan het snoer van de lampen goed vastgezet worden. Naast het goed vastzetten raad de IKEA aan om de lamp minstens 1 meter bij het bed vandaan op te hangen zodat de peuter er niet zomaar bij kan komen, ook al zit het snoer goed vast aan de muur!

 

Voor extra tips voor het veilig bevestigen van lampen raden wij aan om even dit bericht te lezen: Houdt uw kinderen weg bij lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>