De 200 miljoenste Philips CDM lamp geproduceerd

Eind 2012 kwam de Philips vestiging in Turnhout nog in het nieuws doordat er maar liefst 354 arbeidsplaatsen werden geschrapt en die medewerkers op straat kwamen te staan en een klein jaar later (afgelopen dinsdag) was het feest bij de vestiging van Philips omdat de 200 miljoenste CDM lamp geproduceerd werd. Wellicht had dit feestje een nare bijsmaak doordat een groot deel van de medewerkers vorig jaar de deur gewezen werd maar toch werd dit nieuws vol lof de wereld in gebracht.

 

Een CDM lamp is een keramische metaal halidelamp welke wereldwijd verkocht worden aan retail zaken welke die lampen gebruiken voor het verlichten van de winkels. In 1994 werd de CDM lamp in Turnhout zelf ontwikkeld en sindsdien zijn er vele technologische verbeteringen in de lamp zelf en in het productieproces aangebracht zodat de lamp met de tijd mee blijft gaan en nog steeds geen representatieve vervanger heeft. Elk jaar worden er door de Philips fabriek in Turnhout zo’n 25 miljoen lampen gemaakt en dit aantal zou qua productiecapaciteit nog een stuk hoger kunnen maar helaas is de vraag niet hoger.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>