Philips Hue lampen gehackt

Alles waar tegenwoordig technologie in zit en wat aangesloten is op het internet wordt gehackt. Zo ook de nieuwe Hue lampen van Philips. Doordat het MAC adres van de Hue lampen vrij makkelijk te achterhalen is kan de besturing van alle lampen in jouw huis over genomen worden. Wanneer dit gedaan wordt zul je niet meer in staat zijn om de lampen aan te doen want zodra je de schakelaar om zet, grijpt de malware in waardoor de lampen weer gedoofd worden. Je kunt de lampen pas echt weer zelf bedienen zodra je de Hue lampen van het netwerk afsluit. Zodra je de Hue echter weer aansluit zullen alle lampen weer uit gaan.

 

Als jij hier graag meer informatie over wilt weten moet je even het filmpje hieronder kijken. Daarin legt de hacker uit hoe hij het gedaan heeft en wat het resultaat is. Je zult zien dat de lampen echt niet meer te bedienen zijn zolang de Hue aangesloten is op het netwerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>