Een hemel van lampen in Zwolle

De Zwollenaren en ondernemers uit de Sassenstraat te Zwolle zijn zo trots op hun straat dat ze er wat leuks mee willen doen. Ze hebben daarom bedacht om honderden lampen op de hangen in de straat om zo te zorgen voor een hemel van lampen. Het plan is om ‘het licht aan te doen’ op 1 november aanstaande en om dat te realiseren was er afgelopen maandagavond 26 augustus een bijeenkomst waar zowel bewoners van de Sassenstraat, winkeliers in de Sassenstraat en horecaondernemers van de Sassenstraat hun zegje mochten doen.

 

Projectleiders Gooitske Zijlstra en Cristina Ampatzidou gaven tijdens die bijeenkomst tevens een presentatie over dit lichtproject. Christina heeft een soortgelijk project opgezet in de een verwaarloosde wijk in Athene met de naam BeforLight welke er voor zorgde dat die wijk nieuw leven in geblazen kreeg.

 

Vindt u dit lichtproject een leuk initiatief? Help dan mee want de lampen zijn hard nodig. U kunt uw oude lampen inleveren bij winkeliers en horecabedrijven zodat die ze op kunnen sparen.

Een gedachte over “Een hemel van lampen in Zwolle

  1. Klaartje Groot

    Beste Gooitske en Christina,

    Wat een mooi project! Ik was helemaal onder de indruk toen ik laatst op een avond door de Sassenstraat liep. Hoe kwamen jullie eigenlijk aan die mooie, oude lampenkappen? Ik zou namelijk zo’n lamp met kap (met kwastjes) in mijn museum, Het Multatuli Huis, willen. En bij de Kringloop zie ik ze niet meer.

    Vriendelijke groeten!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>