Voetbalvereniging bespaart €6000 per jaar door LED verlichting

In tijdens van crisis is het slim om op zo veel mogelijk aspecten geld te besparen. Bij de plaatselijke voetbalvereniging uit Weerdinge (V.V. Weerdinge) hebben ze besloten om te gaan besparen op de lampen. Hierbij moet gedacht worden aan de veldverlichting, de verlichting in de kleedkamers en de verlichting in de kantine. Op het hele voetbal complex zorgen de traditionele gloeilampen voor de nodige verlichting waardoor de energierekening niet alleen erg hoog was, ook de CO2 uitstoot was veel te hoog.

 

Met het oog op bezuinigingen en proberen om de contributie voor de voetballers niet te verhogen werd besloten om alle gloeilampen bij de vereniging per november te vervangen door LED lampen. Hierdoor zal de CO2 uitstoot met 6 ton naar beneden gaan en zal er per jaar maar liefst voor €6000 bespaard worden op de energie rekening. De LED lampen gaan volgens de penningmeester zo’n 40 jaar mee waardoor er in die 40 jaar zo’n €240.000 bespaard zal worden. Het aanschaffen van alle benodigde LED lampen kost €13.000 en om dat bij elkaar te krijgen heeft het hele dorp geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>